четвъртък, 12 ноември 2009 г.

Обучение и възпитание


За учебната 2014/2015г. в детската градина са записани 158 деца, от тях 128 в основна сграда в гр. Враца и 30 деца в смесената група във филиала на детската градина в с. Баница. Петте целодневни групи в основна сграда в гр. Враца са сформирани по възрастов признак: 
  • Детска градина – Іи ІІ група /3-5-годишни деца/.
  • Подготвителни за училище групи-5-годишни и 6-годишни.

В І,ІІ и ІІІ групи на детската градина работим по програма “Активността на детето в детската градина” на колектив под научното ръководство на доц.д.-р Н. Витанова и учебни помагала, утвърдени от МОН за работа в детската градина.
В ІV група работим по “Програма за подготвителна група в детската градина” ,МОН,2003г.и учебни помагала, избрани от учителите на ПГ и осигурени от Община Враца.
Давайки детето си в детската градина , родителите не просто осигуряват гледането му извън дома, но и включване в образователно-възпитателен процес, при който се осигуряват условия както за естественото физическо развитие на детето, така и среда за общуване с връстници.
Дневният режим обхваща времето от 7,30ч. до 18,00 ч. Включва време за игри и общуване, за хранене и сън, за занимания по основните образователни направления на Държавните образователни изисквания за предучилищно възпитание и подготовка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар