вторник, 15 ноември 2016 г.

Седмица на бащата в І група "Мечо Пух"

Интересни и приятни за  дни за децата, татковците  и учителите на групата бяха дните от  7 до 13.11.2016г. , обявени за „Седмица на бащата“. Проведоха се срещи и инициативи с бащи, които се отзоваха на поканата ни да гостуват активно в групата и да участват заедно с децата в беседи и практически дейности. Инициативите с бащите организирахме в следобедния режим.Участваха петима татковци и 14 деца. По време на седмицата реализирахме следните дейности: „Професията на мъжа в моето семейство“ и „Тате, прочети ми…“.

В „ Професията на мъжа в моето семейство” се включиха татко Петьо Нитов- баща на Самуил и татко Георги –баща на Рая.  
Татко Георги ни разказа за служителите на реда и как опазват нашата сигурност.



Татко Петьо ни разказа за професията Автомонтьор. Разказа и показа как се поправят автомобили. Беше приготвил гипсови отливки на коли, който децата оцветиха с боички, след което си ги взеха за спомен от неговото гостуване.  За децата беше истинска емоция.






         В „Татко, прочети ми…“-се включиха татковците Стефан Иванов-баща на Теодора, Красимир Алеков-баща на Петър, Николай Миланов-баща на Вероника, които прочетоха любими приказки на децата.


Изключително интересно за децата беше приказката за „Червената шапчица“, която прочете татко Николай. Той направи за децата и куклен театър, след което изработиха от картон главната героиня на приказката.



Инициативите подариха безброй емоции, хубави преживявания и спомени на семействата, като позволи на деца и бащи да прекарат заедно време, което е едновременно бе полезно и удовлетворяващо. А татковците получиха от децата и учителите на групата грамоти с благодарност.
Вихра Стаменова, Лора Иванова- учители на І група "Мечо Пух"

Няма коментари:

Публикуване на коментар